Gäst på begravning

Det är inte de formella detaljerna som är viktigast – det som betyder mest är att vara närvarande och till stöd för sörjande anhöriga. Men för att känna sig bekväm i sammanhanget kan det ändå vara bra att känna till de vanligaste formaliteterna som förekommer vid begravning.

Klädsel vid begravning

Hur formellt man brukar klä sig på begravningar varierar. Nu för tiden är det inte lika strikt som tidigare, utan det vanligaste är att man har diskret klädsel, t ex i svart, grått, beige eller liknande. Närmast anhöriga män brukar ha vit slips.

Har du frågor eller funderingar gällande klädsel på begravning så är det bara att höra av dig till oss på Bybergs begravningsbyrå.

Ankomst

Som gäst vid en begravning är det lämpligt att komma c:a 15 minuter innan begravningen.

Placering

Någon av oss på begravningsbyrån finns alltid närvarande vid begravningen och tar emot anhöriga, släktingar och gäster.

Tal

Vill du hålla tal på begravningen ska du alltid först höra dig för med de anhöriga eller begravningsbyrån. Om det är ett så kallat tyst avsked eller avsked under stilla musik, innebär det att begravningsakten sker utan tal.

Fotografering

Förutsatt att de anhöriga inte har något emot det, finns det ingenting som hindrar att man fotograferar eller filmar på begravningen. Rådgör för säkerhets skull med begravningsbyråns representant.